Jo Nesbø

Jo Nesbø

Žohari

Na Tajlandu, u jeftinome bangkoškom motelu, pronađeno je tijelo ubijenoga norveškog veleposlanika. Norveško Ministarstvo vanjskih poslova u Bangkok šalje Harryja Holea koji bi ondje trebao odigrati ključnu ulogu u razrješenju slučaja. Dolaskom u Bangkok Harry otkriva da se nipošto ne radi o nesretnome slučaju. Istražujući veleposlanikovo ubojstvo Harry Hole upoznat će mračan svijet suvremenoga Bangkoka i doći do nevjerojatnih otkrića.

Roman Žohari drugi je u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je Nesbøa učinio svjetski poznatim autorom modernoga detektivskog romana.


S njemačkoga preveo: Dalibor Joler
Izdavač: Profil, Zagreb, rujan 2012.
Jo
 Nesbø

Šišmiš

 Mlada Norvežanka, zvijezda televizijskih sapunica, pronađena je mrtva  na obali oceana. Svi tragovi upućuju na ubojstvo. Harry Hole, detektiv iz  policijske uprave u Oslu, odlazi u Sydney kako bi australskoj policiji  pomogao u rasvjetljavanju ubojstva mlade Norvežanke.

 Šišmiš je prvi roman u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je  Nesbøa učinio planetarno popularnim autorom. Jo Nesbø norveški je pisac poznat po seriji romana o detektivu Harryju  Holeu koji su mu donijeli brojne nagrade i svjetsku slavu. Za  roman Šišmiš dodijeljene su mu ugledne nagrade Riverton (1997.)  i Stakleni ključ (1998.).


S njemačkoga preveo: Dalibor Joler
Izdavač: Profil, Zagreb, lipanj 2012.

  • Recenzija knjige: Zarez 
  • Preporuke za čitanje:
Bookeraj 
Žena.hr 
Podstranice (1): Biografija